× alapanyagok adalékok bojlik, mixek, pelletek bojlikészítés receptek spikebaits match cikkek, pontyvilág szállítás, kapcsolat linkek

Az elmúlt években sok horgász keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy rakjunk össze neki egy etetőanyagot egy hétvégi horgászatra vagy éppen egy versenyre. Mivel minden alapanyag rendelkezésünkre áll tiszta és friss formában, ezért kézenfekvő volt, hogy jobban foglalkozzunk az etetőanyagok világával.

Nem hiszek, nem hiszünk abban, hogy valaki mindenhez érthet a horgászat terén, így néhány évvel ezelőtt összeraktunk egy 6 fős finomszerelékes versenyhorgászokból álló csapatot, akik folyamatosan tesztelik az etetőanyagokat, hétvégi horgászataik során és versenyeken egyaránt. Az ő segítségükkel teszteljük és fejlesztjük az etetőanyagokat.

A SpikeBaits Match szériából három etetőanyag már Mindenki számára elérhető!

Ez volt az első etetőanyag,
amit elkezdtünk fejleszteni.
A finomra őrölt maglisztek mellett 30 % hallisztet is tartalmaz, kíválóan alkalmazható nagy testű keszegek és pontyok horgászatára egyaránt. Éven át teszteltük egészen késő őszig és kíválóan vizsgázott.

Ez az etetőanyag az alap halasra épül fel. Különböző fűszerek kombinációjával lett megbolondítva. Extrém körülmények között még decemberben is kíválóan lehetett rajta keszeget és pontyot fogni egyaránt.

Ezt az etetőanyagot kifejezetten keszeg és keszegfélék horgászatára fejlesztettük ki. Az Édes etetőanyag dévérkeszeg, karika keszeg, vörösszárnyú keszeg és bodorka horgászatára álló és lassan áramló vízeken egyaránt jól használható.

Bekeverés és csalogató hatás fokozása

Mivel nem tartalmaznak az etetőanyagok kekszgyári hulladékokat és a felhasznált magok nagyon finomra vannak darálva, ezért a bekeverésre nagyon oda kell figyelni! A keverék akkor lesz megfelelő állagú, ha az adott mennyiségű vizet nem egyszerre, hanem több részletben – közben egyenletesen kevergetve – adagoljuk. Az optimális csalogató hatást akkor érhetjük el, ha közepesen nedvesre keverjük. 1 kg etetőanyaghoz 4 dl vizet adjunk több részletben! Ekkor egy mozdulattal könnyen összenyomható, mégis tökéletesen oldódik a mederfenéken. A homogén állag elérése érdekében javasoljuk törőszita használatát. A bekeverés után, a felhasználás előtt célszerű várni 15-20 percet, hogy a szemcsék jól felszívják a vizet és amennyiben szükséges, nagyon kevés vízzel újra lehet keverni. A csalogató hatás növelése érdekében használhatunk még angolmorzsát, különböző élő anyagokat.